WordPress Stap 6 - YouTube Video’s invoegen

YouTube video’s kun je op twee manieren in een bericht of pagina voegen.

1. Simpel

In WordPress 3.5 kun je heel gemakkelijk YouTube video’s invoegen door simpelweg de videolink te kopieren in het bericht/pagina. WordPress zet de video automatisch in de juiste grote op je website.

Figuur 1 - Gemakkelijk YouTube video's linken

2. Uitgebreid

Ga op YouTube onder de video naar Delen -> Insluiten

Figuur 2 - Insluitopties van YouTube

Hier kun je o.a. zelf bepalen hoe groot de video op je website moet worden weergegeven. Kies de gewenste instellingen en kopieer de code.

Switch in WordPress van WYSIWYG naar de tekst-editor.

Figuur 3 – WYSIWYG naar tekst omschakelen

Plak hier de HTML code die je vanaf YouTube hebt gekopieerd, en de video wordt op je website ingesloten met de door jou gekozen opties.