WordPress Stap 5 - Afbeeldingen, Video en andere media

Afbeeldingen en tegenwoordig ook video maken je site, berichten en pagina's leuker om naar te kijken en voegen ook nog wat toe aan de hele belevenis van je site.

Soms kan een foto al meer zeggen dat een hele lap tekst vandaar dat je ook regelmatig afbeeldingen en andere media aan je berichten zult toevoegen.

We hadden in het menu de optie "Media" al gezien en dat is een goede keuze om te zien wat je tot nu toe al ge-upload hebt.

Het echte uploaden kun je daar doen, maar ook als je een bericht of pagina aan het schrijven bent.

Boven je tekstvak in de opmaakbalk zit vanaf versie 3.5 nog een maar één optie: Media toevoegen.

Figuur 1 - Media toevoegen WordPress

Deze functie is vanaf WordPress 3.5 ingrijpend gewijzigd maar je kunt hier nog steeds:

• afbeelding toevoegen
  • video toevoegen
  • audio toevoegen
  • media toevoegen Hieronder staat de beschrijving voor het toevoegen van een afbeelding. Voor de overige media geldt dezelfde procedure. Klik met je muis op Media Toevoegen dan opent zich nu een extra scherm:

Figuur 2 – Media uploaden

Door op Bestanden selecteren te klikken krijg je de Apple Finder/Windows verkenner te zien waarmee je naar de juiste afbeelding op je eigen pc kunt gaan.

Blader tot je de juiste map hebt en kies de afbeelding die je wilt uploaden.

Je kan ook gewoon het mediabestand in het scherm slepen en loslaten om ze te uploaden.

Na het uploaden komt een nieuw scherm:

Figuur 3 – Media Invoegen

Als de afbeelding is ingevoegd en je wil hem achteraf bewerken, klik dan op de afbeelding en vervolgens op het afbeelding-pictogram wat verschijnt. Je kunt op deze manier ook de afbeelding uit het bericht verwijderen, door op het rode stop-pictogram te klikken

Figuur 4 – Afbeelding achteraf bewerken