Subscribers toevoegen voor e-mailmarketing

In deze handleiding laat ik stap voor stap zien hoe je subscribers/abonnee's toevoegt aan een mailinglijst via Campaign Monitor, de e-mailmarketing omgeving van Elephant.

Stap 1

Stap 2

• Klik rechtsboven op "Create a new list" om een nieuwe lijst van subscribers toe te voegen.
  • Optioneel: als je al een bestaande lijst hebt waar je nieuwe subscribers aan toe wil voegen, klik dan op de naam van de lijst en ga door naar stap 4.

Stap 3

• Geef de lijst een duidelijke, beschrijvende naam.
  • Kies hier het lijst type. Als je niet weet wat dit is, laat het dan op single opt-in staan.
  • Klik op "Create list".

Stap 4

• Klik op "Add new subscribers"

Stap 5

• In dit scherm kun je subscribers toevoegen. Je kan dit op twee manieren doen:

1. Handmatig: Voeg de gegevens van iedere gebruiker handmatig toe in het bovenste tekstveld. Scheid gegevens met een komma, en begin voor een nieuw contact op een nieuwe regel.

Voorbeeld:
    test@voorbeeld.com, V. Oorbeeld
    frits_koek@elephant.nl, F. Koek

• Je kunt naar wens ook leeftijd, geslacht, woonplaats, etc, toevoegen. Je bent helemaal vrij in welke kenmerken je wilt toevoegen, afhankelijk van jouw specifieke situatie, zolang je ze maar met een komma scheidt en consequent bent. Zorg dat je in ieder geval het e-mailadres en de naam van een subscriber toevoegt.
  2. Vanuit een bestand: als je een bestand (onder andere .csv of .xlsx) met contacten kun je die onder het tekstvak slepen en loslaten.
  • Klik op "Import these subscribers"

Stap 6

• In het volgende scherm kun je de ingevoerde data toewijzen. Kies uit de dropdown lijst waar de gegevens bij horen (e-mail adressen bij Email address, naam bij Full Name, etc.).
  • Als je kenmerken hebt opgegeven die nog niet in het dropdown menu staan, kun je vanuit het menu een nieuw veld aanmaken, bijvoorbeeld "Leeftijd".
  • Als je klaar bent klik je op "Finish adding sunscribers"

Klaar! Je hebt de subscribers succesvol toegevoegd. Nu kun je beginnen met mooie nieuwsbrieven maken.