Hoe maak ik een campagne?

Je wilt een nieuwsbrief versturen aan al je contacten, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Daar helpen wij je graag bij, want wij hebben een korte en handige handleiding geschreven over hoe een nieuwe nieuwsbrief campagne te versturen. Volg de stappen en je nieuwsbrief is gereed om verzonden te worden.

Stap 1: Nieuw campagne starten
Allereerst moet je je e-mailmarketing programma openen in je , door in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer je dit hebt gedaan komt je op de overzichtspagina en vervolgens druk je op de button ''Create a new campaign''

Stap 2: Campagne een naam en onderwerp geven
Nadat je begonnen bent met het aanmaken van een nieuwe campagne, kom je in het scherm ''Create & Send''. In dit scherm (Figuur 2) ga je de campagne een naam en onderwerp geven. Ook vul je in van wie deze nieuwsbrief afkomstig is, dat ben jij dus. Wanneer je dit allemaal hebt ingevuld, dan klik je op de ''Next'' Button.

Stap 3: Kiezen van ontwerp
Je hebt net je campagne een naam en onderwerp gegeven en nu ga je kiezen hoe de nieuwsbrief eruit moet komen te zien. Daarin heb je drie opties:

• Het importeren van je eigen ontwerp. Hier kun je dan je eigen ontworpen HTML ontwerp gebruiken voor je nieuwsbrief.
  • Alleen platte tekst gebruiken in de nieuwsbrief.
  • Of gebruik maken van je eigen templates (meestal heeft Elephant een template ontworpen en dus kies je daarvoor).

In dit geval kiezen we voor een bestaande template, deze selecteer je en vervolgens klik je onderin op de ''Next'' Button.

Stap 4: Het opmaken van de nieuwsbrief
Nadat je een template hebt gekozen, ga je de teksten erin zetten. Dit kun je doen door op ''edit'' te klikken onder de header (echter pijltje), maar ook kun je de headerfoto aanpassen door ook op edit te klikken (linker pijltje). Nadat je de teksten hebt ingevoerd klik je op de ''Preview'' Button.

Stap 5: Preview en controle
Je hebt je nieuwsbrief helemaal in orde gemaakt met teksten, afbeeldingen en linkjes etc. In dit scherm kun je alles nog even nalopen of alles ook daadwerkelijk klopt, voordat je hem verstuurt. Je ziet de nieuwsbrief, zoals alle ontvangers hem ook zullen zien. Alles alles klopt en werkt klik je op de button ''Define recipients''.

Stap 6: Ontvangers bepalen
Zodra je je nieuwsbrief hebt gecontroleerd, dan ga je bepalen aan wie je de nieuwsbrief wilt sturen. Note: is dit je eerste keer en je moet nog lijsten & subscribers toevoegen, lees dan het artikel over subscribers op de support-pagina! Wanneer je hebt bepaald aan wie je de nieuwsbrief wilt sturen, dan klik je op ''Next''.

Stap 7: Overzicht voor test
Vervolgens krijg je een klein overzicht van wat je hebt ingesteld en ga je de nieuwsbrief testen. Dit doe je door de klikken op ''Define delivery''.

Stap 8: Testen van nieuwsbrief
Om de nieuwsbrief te testen kun je deze naar jezelf, medewerkers, vrienden, familieleden of kennissen sturen. Zij kunnen dan alles ook nog eens controleren en eventueel feedback geven. Je kunt een aantal emailadressen invoeren en de nieuwsbrief naar hun versturen. Nadat je de emailadressen hebt ingevoerd klik je op ''Send the test email''. Je kunt de test ook overslaan door op ''Skip test'' te klikken.

Stap 9: Direct versturen of inplannen
In de laatste stap kun je nog kiezen of je de nieuwsbrief direct wil vesturen of je hem gaat inplannen. Als je één van deze opties hebt gekozen klik je op de groene button onderaan. Vervolgens wordt de nieuwsbrief verstuurd en ben je klaar!