WordPress SEO by Yoast

De Yoast SEO Plugin installeren wij standaard op al onze websites en vormt een solide basis van de SEO van jouw website. Deze plugin maakt het erg gemakkelijk om Google te vertellen waar de pagina over gaat. Daarnaast kun je hier bepalen hoe jouw pagina wordt weergegeven in de zoekresultaten.

yoast

1. Snippet voorbeeld: Voorbeeld van hoe het zoekresultaat wordt weergegeven in Google.
  2. Focus zoekterm:  Hier kun je checken hoe vaak de belangrijkste zoekterm terugkomt in je pagina. In mijn geval zou ik hier dus “zwarte sokken” invullen om te checken of ik op alle relevante plaatsen het woord terug laat komen.
  3. SEO titel: De titel van je zoekresultaat. Kies voor een korte, duidelijke titel, met de belangrijkste keywords vooraan.
  4. Meta-omschrijving: de beschrijving onder de titel van je zoekresultaat. Deze beschrijving kun je zien als een korte advertentie voor je pagina. Zorg voor een korte, duidelijke en overtuigende tekst. Uiteraard laat je hier weer de belangrijke keywords in terug komen!
    Let op, stop deze tekst niet helemaal vol met keywords, maar maak een wervende tekst die je doelgroep aanspreekt om op de link te klikken.

Lees meer voor informatie ook de volledige handleiding van Yoast.