Linkstructuur

Zorg ervoor dat je je site netjes structureert met duidelijke URL’s.

Goed:

www.sokken.nl/winkel/heren/maat-45/

Fout:

www.sokken.nl/p=165/

Bij het goede voorbeeld kan de zoekmachine aan de URL van de pagina al zien dat deze pagina waarschijnlijk een winkel betreft met herensokken in maat 45. Hierdoor is de kans al groter dat deze pagina in de resultaten terugkomt wanneer iemand zoekt op “herensokken maat 45”.

Bij het foute voorbeeld komt de zoekmachine niet veel verder dan dat de site over sokken gaat. “P=165” zegt natuurlijk helemaal niets over de inhoud van de pagina.

Uw website bij Elephant zal de bovenstaande structuur altijd al goed zetten.
Wat u zelf ook kunt aanpassen is het volgende:

De lengte van de URL

Schrijft u een artikel over de beschikbaarheid van herensokken in het zwart, zorg dan dat de link niet 'www.sokken.nl/blog/de-beschikbaarheid-van-herensokken-in-het-zwart' is, maar beknopt en duidelijk is: 'www.sokken.nl/blog/beschikbaarheid-herensokken-zwart'.

Het kan handig zijn om in de link trefwoorden terug te laten komen, die in je tekst naar voren komen. Behandel je later in het artikel ook gele en rode sokken, zou je geel en rood ook in je URL mogen gebruiken. Dat wordt dan: 'www.sokken.nl/blog/beschikbaarheid-herensokken-zwart-geel-rood'.