Alternatieve tekst bij afbeeldingen

Alternatieve tekst bij afbeeldingen (Alt tekst)

Zoekmachines (en gebruikers met een visuele beperking) kunnen geen afbeeldingen bekijken. Om die reden is de Alt-tekst (alternatieve tekst) in het leven geroepen.
Bovendien is dit de linktekst als de afbeelding een link bevat. Zorg dan dat de alt-tekst beschrijft waar de bestemmingspagina over gaat.

In WordPress vind je het alt-attribuut terug als ‘alt-tekst’ of ‘Alternatieve tekst’ als je een afbeelding toevoegt.

Kies een beschrijvende alt-tekst met relevante woorden. De alt-tekst van het plaatje in dit artikel is bijvoorbeeld ‘Alternatieve tekst bij afbeeldingen’.

Zie onderstaand afbeelding voor de plek waar je dit kunt toevoegen of aanpassen.